Има шанс да бъдат предоговорени поетите от България ангажименти в Плана

...
Има шанс да бъдат предоговорени поетите от България ангажименти в Плана
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Има шанс за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост

Има късмет да бъдат предоговорени поетите от България ангажименти в Плана за възобновяване и резистентност за ускорено понижаване на въглеродните излъчвания с 40% до 2025 година, счита националният представител от ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев.

 

На брифинг в Перник Кирил Ананиев уточни, че на този стадий няма публично мнение на Европейската комисия и вратата за договаряния не е затворена. По думите му причините, с които страната ни ще желае предоговаряне, са съществени и справедливи.

 

„ Едно положително, сполучливо държавно управление би могло да убеди Европейската комисия. Ние няма да се откажем и ще се борим до дъно, тъй като става въпрос за производства, които са стратегически за нашата енергетика и не бихме желали първо да станем от експортьор на вносител на електрическа енергия от една страна и второ да сложим под риск живота и работата на хората в нашата област и стопанската система и на нашия район и на страната като цяло ”, сподели Ананиев.

 

По отношение на връчения мандат на Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление Ананиев съобщи:

 

„ Ако ни поканят, ще участваме в диалози, не в договаряния, а в диалози, съгласно мен, в оформянето на един народен документ, който да регистрира всички тези цели, които ще се поемат като задължения от политическите сили, които ще поддържат едно такова бъдещо държавно управление и ще държат и ще носят политическата отговорност за това. ”

 

Източник БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР